23januari2019

 

Lukas Ockelfelt ny mästare i Pro Superbike

Lukas Ockelfelt, Suzuki, lyckades vinna mästerskapstiteln i Pro Superbike efter två rafflande race på Ring Knutstorp. I det andra och avgörande heatet såg titeln ut att rinna honom ur händerna när värste konkurrenten Andreas Mårtensson gick upp i ledning före Filip Backlund – Ockelfelt fick inte bli sämre än tvåa. Men när Backlund gick omkull blev det en enkel resa i mål för Ockelfelt.

– Jag kunde andas ut när Filip gick omkull, säger Ockelfelt. Det är en fantastisk känsla att vinna titeln samtidigt som det känns konstigt att vinna på det här sättet.

Andreas Mårtensson, som vann helgens båda heat, tog resultatet med ett visst jämnmod.

– Jag kunde inte göra mer än att vinna, säger han. Det har varit stolpe ut den här säsongen även om jag har gjort min bästa säsong på länge. Jag har tagit sex segrar i år och kört bättre än någonsin.

Trea i mästerskapet blev nykomlingen i klassen Eric Lindroth som genom att bli fyra och trea i säsongens sista tävling lyckades hålla Backlund bakom sig i sammandraget.

Daniel Falemo försvarade sin titel i Privatcupen genom att avsluta med en andraplats och en seger.

  • Skriven av Pressmeddelande
Pirelli officiell däckleverantör till Pro Superbike

Pirelli officiell däckleverantör till Pro Superbike

STCC och Pirelli fortsätter sitt framgångsrika samarbete kring Pro Superbike-serien som kommer att köras i samband med STCC-tävlingarna och SM-arrangörerna i Roadracing. Samarbetet innebär att Pirelli blir officiell leverantör av enhetsdäck till klassen.

– Vi är mycket glada för att fortsätta det samarbete med Pirelli som vi inledde förra året, säger Bob Huzell, VD för STCC AB. Pirelli har förutom att leverera enhetsdäck av bra och jämn kvalitet även levererat kunnande och service på mycket hög nivå och vi ser fram emot en spännande Pro Superbike-säsong.

Pirelli är sedan flera år tillbaka även officiell däckleverantör till World Superbike-serien och till det brittiska Pro Superbike-mästerskapet. Pirelli kommer att bidra med tekniskt stöd på plats under vissa av årets Pro Superbike-tävlingar, allt för att förmedla sitt kunnande till de tävlande.

– Om förarna är nöjda så är vi nöjda, det är kvittot på att vi har gjort ett bra jobb och levererat en bra produkt, säger Filippo Riva, ansvarig för den skandinaviska marknaden hos Pirelli. För oss är tävlandet ett sätt att testa våra produkter och oss själva under tuffast möjliga omständigheter.

Martin Johansson, produktchef för Pirelli hos importören Duells, ser Pro Superbike som en möjlighet att stärka varumärkets positiva egenskaper.

– Våra däck ska inge förtroende hos föraren och genom att delta i Pro Superbike får vi en möjlighet att visa våra kvaliteter. Att tävla på hög nivå kräver ständig utveckling något som också kommer den vanliga konsumenten tillgodo i slutänden – för oss är Pro Superbike en viktig plattform för att visa vad Pirellis produkter står för.

Pro Superbike-säsongen drar igång i samband med att Roadracing-SM har premiär på Anderstorp den 28-29 april. Den 4-5 maj är det dags för Pro Superbike att visa upp sig tillsammans med Camaro Cup, Carrera Cup och Clio Cup JTCC på STCC-premiären på Mantorp Park.

  • Skriven av Pressmeddelande

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev