23januari2019

 

KAK Midnattssolsrallyt körs i Västerås

KAK Midnattssolsrallyt 2014Årets upplaga av KAK Midnattssolsrallyt körs i Västerås med omnejd den 10-12 juli, och i år kommer tävlingen att fokusera mer på historiska bilar.

Det är 50 år sedan det sista KAK Midnattssolsrallyt kördes och i år körs den nionde historiska upplagan av tävlingen. Per Carlsson med hans trogna stab runt omkring sig kommer att vara en del av organisationen

– Årets tävling blir lite kortare, ungefär 16 mil specialsträckor. Dessutom kommer vi att fokusera mer på det historiska i tävlingen, köra utan noter, samt prioritera äldre bilar från 1960- och 1970-talen, men även ha anmälan öppen för intressanta bilar upp till 1985, säger Philip von Mecklenburg, KAK Motorsport.

Tävlingen startar torsdagen den 10 juli med några sträckor väster om Västerås innan etappen avslutas med en publiksträcka inne på Rocklundaområdet. Under fredagen går rallyt vidare i Roslagen och den tredje etappen körs under lördagen i Sörmland.

– Där samarbetar vi med Katrineholms Motorklubb och där de har gett oss möjligheten att köra före de ordinarie bilarna i deras tävling Slottssprinten. Vi ska även ha ett uppehåll på Ericsbergs Slott som är huvudplatsen för Slottssprinten.

Det återstår ännu några månader innan anmälan öppnar, men redan nu ser många förare fram emot tävlingen. En av dem är rutinerade Björn ”Nalle” Johansson, SMK Kvarnvingarna. Förra året tvingades han bryta på grund av ett trasigt laddningsrelä i slutet av tävlingen.

Det återstår ännu några månader innan anmälan öppnar, men redan nu ser många förare fram emot tävlingen. En av dem är rutinerade Björn ”Nalle” Johansson, SMK Kvarnvingarna. Förra året tvingades han bryta på grund av ett trasigt laddningsrelä i slutet av tävlingen.

– En revansch vore fint, och nu jobbar jag på att alla bitar ska falla på plats så jag kan var med i år igen, förklarar Nalle.

Det finns fler som är sugna på revansch, exempelvis välmeriterade Kenneth Bäcklund, Vara MK, som slutade tvåa 2013 efter en hård sekundstrid.

– Jag längtar redan till tävlingen, och ser fram emot att få köra i Västerås igen, säger Kenneth.

Förutom klassen Historic, där det gäller att köra sträckorna så fort som möjligt, ingår även klassen Regularity i KAK Midnattssolsrallyt. Där gäller det att köra sträckorna på en förutbestämd idealtid som motsvarar en genomsnittshastighet på 50 kilometer i timmen.

– Midnattssolsrallyt är årets stora händelse och vi har redan börjat vässa formen, säger Bertil Trued, SMK Trollhättan, som varit på podiet i klassen alla gånger han kört KAK Midnattssolsrallyt.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev