23januari2019

 

Både upp och ner när Ola Nilsson segrade på Falkenberg

ola_nilsson_falkenbergEtt soligt och publikfyllt Falkenberg bjöd på en mycket spännande helg i Porsche Carrera Cup. Ola Nilsson som gör sin premiärsäsongen i Porsche fortsatte att visa fart genom att vinna race 1. I helgens andra race såg det länge ut att bli en andra plats men problem vid nedväxling i sista kurvan, på det allra sista varvet ledde till en avåkning och många tappade poäng.

Värsta konkurrenten Johan Kristoffersson blev diskvalificerad från kvalet efter en felaktighet i framvagnen vilket innebar att han startade helgens första race från sista rutan, ett perfekt läge för Ola att återta mästerskapsledningen. Nilsson utnyttjade det på bästa sätt genom att från pole postion kontrollera racet från start till mål och plocka hem första segern sedan premiären på Ring Knutstorp.

Nilsson startade helgens andra race från startruta två. En bra start och bra fart i racet såg länge ut att räcka till att Ola skulle behålla andraplatsen in i mål. In i sista kurvan på det allra sista varvet fick Ola problem vid en nedväxling vilket ledde till en avåkning ut i sandfållan där han blev ståendes. Helgen innebär att Nilsson behåller sin andra plats i mästerskapet men tappade samtidigt ytterligare 11 poäng till ledaren Kristoffersson.

Det var länge en riktigt bra helg på gång. Segern i race 1 var fantastiskt skön att plocka hem, riktigt, riktigt skönt! I race två var andraplatsen allt farten räckte till, Johan hade en enorm pace på grejorna. Men något gick fel vid nedväxlingen och jag blev duktigt förvånad när jag släppte upp kopplingen och kände att bilen låg i friläge. Det är en lärosäsong och åter igen en ny upplevelse för mig med Porschen. Det gäller att fokusera framåt och fortsätta att utvecklas och jobba vidare, säger Ola.

Porsche Carrera Cup Scandinavia

Johan Kristoffersson 145 p
Ola Nilsson 129 p
Lars-Bertil Rantzow 125 p
Mats Karlsson 97 p
Richard Trange 63 p

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev