23januari2019

 

En väldigt lyckad X – cup premiären 2013 i Söderhamn.

Premiärtävlingen i folkrace X - cup i folkrace som startade i SMK Söderhamns regi den 11 maj 2013 blev en lyckad start på säsongen med drygt 120 anmälda junior, dam och senior klasserna totalt som skulle göra upp på Helsinge Motorstadion.

Tävlingen startade vid 10 tiden på förmiddagen med tre omgångar av tuffa kval körningar på Helsinge Motorstadion innan man avslutade dagen med C – B och A finaler i respektive klass.

Dagen började lite små kulen efter en regnig natt som gjorde banan något blöt, men allt efter dagen värmde solen allt mer för en lyckad dag med avslutande finaler som bjöd på tuffa körningar och härliga kamper om placeringar till drygt 500 åskådare som fick njuta av dagens körningar.
Hade man inte haft så tuff konkurrens av flera olika motorsport tävlingar med SM status runt om i landet, så skulle nog publik tillströmningen varit större till denna gemytliga inledning av folkrace säsong i X – cupen för motorfolket i distriktet.

Denna helg så var det sommar premiär för rally – dragracing och rallycross SM runt om landet samtidigt, med förare från hela distriktet och deras närmaste anhängare som har sina respektive favorit.

Med det stora motorsportintresset i Gävleborgs län och många väldigt duktiga och framgångsrika förare, så blev det nog svårt för många entusiaster att välja vad man ville se och uppleva på plats samtidigt som Söderhamns kommun arrangerade "Vårstimmet" med ett flertal aktiviteter i centrala delarna av staden med familjeunderhållning under helgen.

Marie Johansson från tävlingsledningen uttryckte efter tävlingen.
- Jag tror och hoppas att förare och publik var nöjda, det kändes som en kanon dag!
Och jag är himmelskt tacksam till alla underbara funktionärer som hjälpte till!

Vinnarna trion i respektive A final var följande på Helsinge Motorstadion.

Juniorer:
# 1 Robert Prepula, Småbacka MK
# 2 Kalle Kastman, Bollnäs MK
# 3 Linus Granlund, Järbo MK

Damer:
# 1 Jennie Olsson, Bollnäes MK
# 2 Annika Isaksson, Hofors MK
# 3 Emili Andersson, AMF Årsunda

Seniorer:
# 1 Anders Persson, Gestrike RT
# 2 Henke Palm, Ilsbo MK
# 3 David Statås, Lima MS

  • Skriven av Osmo Savikko

Över 100 anmälda till folkrace i X – cup säsongstarten på Helsinge Motorstadion

Över 100 anmälda till folkrace i X – cup säsongstarten på Helsinge Motorstadion.
 

Nu till lördag den 11:e maj är det säsongstart i X - Cupen för folkrace, och det på den nästan 1000 meter långa banan på Helsinge Motorstadion ute på Flygstaden i Söderhamn.

SMK Söderhamn som har två damer som ska kämpa om vinsten i Dam klassen.

Här är det Mimmi Öhrn som tillsammans med sin syster Pyret som ska försvara klubbens heder på hemmabanan. Mimmi som tog ett sabbatsår förra säsongen från X- cupen ska nu försöka jaga syrran Mimmi som slutade i mitten av damklassen 2012 och gärna ser till att klättra uppåt i år.

Senior klassen bjuder arrangörsklubben sex förare anmälda som kommer göra allt för att försvara klubbens ära och heder.

Men här är det tuffare då bäste SMK Söderhamns förare förra säsongen Joakim Jonsson som har så långt en 13: e plats i X – cupen förra året.

Här har klubbens tvåa Johan Nabb har kört på väldigt duktigt, och kan absolut ta en pallplats på hemma tävlingen.

Vi ska inte glömma veteranen Bengt Svedberg som kör för kung och fostervatten och med körstilen fått en kurva döpt efter sina bravader tidigare år på banan

Junior klassen bjuder på fem tappra ungdomar som kommer allt mer att göra avtryck i avtryck.

Frågan är vilken av dessa aspiranter gör mesta avtryck under säsongen med starten i Söderhamn.

Vi har Alexander Rosén Rudberg, Emil Henriksen, Ludvig Engqvist, Joel Olsson som redan tävlade förra året och slutligen Robert Törnkvist som bytte från snöskotercross där han körde med framgång. Robban han med en handfull tävlingar i bilen förra året och är allt mer taggad i år så vi får se hur Robban och övriga juniorer lyckas i år.

  • Skriven av Pressmeddelande

Filmning inifrån tävlingsbil i Folkrace

Utskottet har diskuterat frågan om inbord-kamera i Folkrace med distriktens sportgrensansvariga (SGA), och kommit fram till att det i nuvarande reglemente inte finns stöd för att tillåta det. Det undantag som görs är filmare som har ingått giltigt filmavtal med Svenska Bilsportförbundet. Dessa ges möjlighet att montera inbord-kamera, genom att ansöka om ett tillstånd för detta hos Folkraceutskottet.

  • Skriven av Pressmeddelande

Folkracesatsning med Rockstar

Svenska Bilsportförbundet har inlett ett samarbete med energidrycken Rockstar som är ett välkänt varumärken inom bland annat extremsport. Energidrycken som marknadsförs av Fontana Food AB i Sverige har valt att göra en satsning på folkrace. Fyra tävlingar kommer att ingå i Rockstar Folkrace Challenge där klassvinnarna i dessa tävlingar bland annat vinner en specialdesignad hjälm från Rockstar och Peltor. Vilka tävlingarna blir kommer att presenteras inom kort med mer information.

  • Skriven av Pressmeddelande

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev